PRAVA NA PRIVATNOST VELIKE BRITANIJE I EU

Ovo obaveštenje o privatnosti treba čitati zajedno sa našom Politikom privatnosti.

Kako koristimo Vaše lične podatke i koja su Vaša prava:

  • Kada posećujete Disney putem interneta, kupujete ili se registrujete, ili kada koristite bilo koji online proizvod, uslugu ili mobilnu aplikaciju kompanije Disney, rukovalac u pogledu Vaših ličnih podataka je kompanija The Walt Disney Company Limited, 3 Queen Caroline Street, London, W6 9PE, Ujedinjeno Kraljevstvo.
  • Ukoliko ste se pretplatili na uslugu Disney+ u EU, a živite izvan Ujedinjenog Kraljevstva, zajednički rukovalac u pogledu Vaših ličnih podataka je takođe i kompanija The Walt Disney Company (Benelux) B.V., pružalac Disney+ usluge.
  • Vaši lični podaci se prvenstveno koriste kako bi Vam se pružili Disney proizvodi i usluge koje potražujete. Mogu se koristiti i za ispunjavanje zakonskih obaveza kojima podležemo ili za ostvarivanje naših legitimnih interesa, kao na primer, za personalizaciju Vašeg korisničkog iskustva, razvoj i poboljšanje naših usluga ili otkrivanje nezakonitih aktivnosti. Uz Vašu prethodnu saglasnost, mogu se koristiti i kako bismo Vam slali ponude i promocije.
  • Vi imate brojna prava, uključujući pravo da zahtevate pristup, ispravku ili brisanje ličnih podataka, ili promenu Vaših preferencija u pogledu oglašavanja (uključujući povlačenje pristanka u svakom trenutku) – pogledajte našu Politiku privatnosti da biste saznali više o upravljanju Vašim preferencijama u pogledu oglašavanja ili o brisanju Vašeg naloga.
  • Naše lice za zaštitu podataka o ličnosti možete da kontaktirate putem e-pošte na adresu: dataprotection@disney.co.uk.
  • Ako živite u EU, možete stupiti u kontakt sa nama preko naših lokalnih predstavnika. Više informacija o našim predstavnicima potražite ovde.
  • Imate pravo da podnesete pritužbu lokalnom nadležnom organu za zaštitu podataka o ličnosti ili kancelariji poverenika za informacije u UK: https://ico.org.uk/for-the-public.
  • Više informacija o prikupljanju podataka i praksama upotrebe koje ima kompanija Disney pročitajte u odeljku  Politika privatnosti kompanije Disney.


 
 
 
 
PREDSTAVNICI
Stupa na snagu od 1. januara 2021:

Proizvod/Usluga: Disney Direct to Consumer mobile applications and websites other than Disney+

  • Kontrolor podataka
    The Walt Disney Company Ltd.
    3 Queen Caroline Street
    Hammersmith
    London
    W6 9PE
  • Predstavnik za EU
    The Walt Disney Company
    Benelux (BV)
    De Passage 144
    1101 AX Amsterdam
    The Netherlands

Proizvod/Usluga: Disney+

  • Kontrolor podataka
    Joint controllership between The Walt Disney Company limited and The Walt Disney Company Benelux (BV)
  • Predstavnik za EU
    The Walt Disney Company
    Benelux (BV)
    De Passage 144
    1101 AX Amsterdam
    The Netherlands

Proizvod/Usluga: Disneyland Paris

  • Kontrolor podataka
    The Walt Disney Company Ltd.
    3 Queen Caroline Street
    Hammersmith
    London
    W6 9PE
  • Predstavnik za EU
    Euro Disney Associes S.A.S.
    1 rue de la Galmy
    77700 Chessy
    France

Proizvod/Usluga: Walt Disney Travel Company

  • Kontrolor podataka
    The Walt Disney Company Ltd.
    3 Queen Caroline Street
    Hammersmith
    London
    W6 9PE
  • Predstavnik za EU
    Euro Disney Associés S.A.S.
    1 rue de la Galmy
    77700 Chessy
    France
Nazad na vrh back-to-top