Online sporing og markedsføring

1. Online sporing og markedsføring

Vi og enkelte andre tjenesteleverandører som driver på våre vegne henter inn informasjon om din aktivitet på våre sider og applikasjoner ved hjelp av sporingsteknologi som informasjonskapsler, Flash-informasjonskapsler og web-beacons. Definisjoner for sporingsteknologiene som er oppført, samt informasjon om hvordan de kan deaktiveres, er tilgjengelig nedenfor. Disse sporingsdataene brukes til mange formål, inkludert, for eksempel:

  • Gi nyttige funksjoner for å gjøre opplevelsene dine enklere når du kommer tilbake til våre sider og applikasjoner. For eksempel husker vi leveringsinformasjonen din for fremtidige kjøp
  • Tilby relevant innhold basert på dine preferanser, bruksmønstre og sted
  • Overvåke og evaluere bruken og driften av våre sider og applikasjoner
  • Analysere trafikk på våre sider og på sidene til tredjeparter

Vi kan forbinde disse sporingsdataene med din registreringskonto. I så fall vil vi behandle dem som personlig informasjon. Tjenesteleverandører som henter inn sporingsdata på våre vegne kan gi deg muligheten til å velge ikke å bli sporet på nettet.

Annonsører og tredjeparter kan også hente inn informasjon om din aktivitet på våre sider og applikasjoner og på tredjepartssider og applikasjoner ved hjelp av sporingsteknologi. Sporingsdata hentet inn av disse annonsørene og tredjepartene brukes til å fastslå hvilke annonser du ser på på våre sider og applikasjoner og på tredjepartssider og applikasjoner, men vil ikke identifisere deg personlig og vil ikke forbindes med din registreringskonto. Du kan velge å ikke motta målrettet reklame fra annonseringsnettverk, datautveksling, markedsføringsanalyse og andre tjenesteleverandører her.

2. Online sporingsteknologi

Eksempler på online sporingsteknologi inkluderer:

  • Informasjonskapsler. Informasjonskapsler er biter med informasjon som en nettside plasseres på harddisken på datamaskinen din når du besøker nettsiden. Informasjonskapsler kan involvere overføring av informasjon fra oss til deg og fra deg direkte til oss, til et annet parti på våre vegne, eller til et annet parti i henhold til deres retningslinjer for personvern. Vi kan bruke informasjonskapsler til å bringe sammen informasjon som vi henter inn om deg. Du kan velge å la datamaskinen din advare deg hver gang en informasjonskapsel sendes, eller du kan velge å slå av alle informasjonskapsler. Du kan gjøre dette gjennom dine nettleserinnstillinger. Hver nettleser er forskjellig, så se din nettlesers Hjelp-meny for å finne den riktige måten å modifisere dine informasjonskapsler på. Hvis du slår av informasjonskapsler, vil du ikke ha tilgang til mange av funksjonene som gjør din opplevelse mer effektiv, og noen av våre tjenester vil ikke fungere som de skal.
  • Flash-informasjonskapsler. Vi kan bruke lokale delte objekter, noen ganger kalt Flash-informasjonskapsler, til å lagre dine preferanser eller vise innhold basert på hva du ser på på siden vår for å personliggjøre besøket ditt. Våre annonsører og tredjeparts tjenesteleverandører kan også bruke Flash-informasjonskapsler til å hente inn og lagre informasjon. Flash-informasjonskapsler er forskjellige fra nettleserinformasjonskapsler på grunn av mengden, typen og måten data lagres. Verktøy for administrering av informasjonskapsler som gis av nettleseren din vil ikke fjerne Flash-informasjonskapsler. For å finne ut hvordan du kan administrere personvern- og lagringsinnstillinger for Flash-informasjonskapsler, klikk her. Hvis du deaktiverer Flash-informasjonskapsler, vil du ikke ha tilgang til mange funksjoner som gjør din opplevelse mer effektiv, og noen av våre tjenester vil ikke fungere som de skal.
  • Web beacons. Web-beacons er små biter med data som er nedfelt i bilder på nettsidene. Web-beacons kan involvere overføring av informasjon direkte til oss, til et annet parti på våre vegne, eller til et annet parti i henhold til deres retningslinjer for personvern. Vi kan bruke web-beacons til å bringe sammen informasjon som vi henter inn om deg.

3. Do Not Track

Do Not Track er en standard som er under utviking for øyeblikket.  Ettersom den ikke er fullført overholder vi standardene fastsatt i denne personvernspolicyen. Hvis du vil vite mer om Do Not Track, kan du klikke her.

Tilbake til toppen back-to-top