TEKNOLOGIER FOR SPORING OG REKLAME PÅ NETTET

1. TEKNOLOGIER FOR SPORING OG REKLAME PÅ NETTET

Vi og enkelte tjenesteleverandører som handler på våre vegne, innhenter opplysninger om aktivitetene dine, eller om aktivitet på enheter som er knyttet til deg, på nettstedene og applikasjonene våre ved hjelp av sporingsteknologi som informasjonskapsler, Flash-informasjonskapsler, piksler, koder, sett for programvareutvikling, programgrensesnitt i applikasjoner og sporingsbilder. Definisjoner på noen av sporingsteknologiene som er oppført, i tillegg til informasjon om dine valg når det gjelder disse teknologiene, er tilgjengelige nedenfor. Disse sporingsdataene kan bli brukt til en rekke formål, for eksempel følgende:

  • Tilby nyttige funksjoner som forenkler opplevelsen din når du kommer tilbake til nettstedene og applikasjonene våre (for eksempel at forsendelsesinformasjonen din blir husket ved fremtidige kjøp).
  • Levere relevant innhold og reklame basert på preferansene dine, bruksmønstre og plasseringen din.
  • Overvåke, evaluere og optimalisere bruken og driften av nettstedene og applikasjonene våre.
  • Analysere trafikk på nettstedene våre og nettstedene til tredjeparter.

Vi kan innhente opplysninger uansett om du er pålogget/registrert eller ikke, og vi kan knytte disse sporingsdataene til registreringskontoen din (hvis du har en slik). I så fall behandler vi opplysningene som personlige opplysninger. Tjenesteleverandører som innhenter sporingsdata på våre vegne, kan gi deg muligheten til å velge om du vil bli sporet på nettet eller ikke.

Annonsører og tredjeparter kan også innhente opplysninger om aktiviteten din på nettstedene og i applikasjonene våre, på enheter som er knyttet til deg, og på tredjepartsnettsteder og i tredjepartsapplikasjoner ved hjelp av sporingsteknologier. Sporingsdata som innhentes av disse annonsørene og tredjepartene, brukes til å bestemme hvilke reklamer du ser på nettstedene og i applikasjonene våre samt på tredjepartsnettsteder og i tredjepartsapplikasjoner.

Du kan velge ikke å motta målrettet reklame fra mange reklamenettverk og partnere, datautvekslinger og markedsanalyser samt andre leverandører av digital reklame og markedsføring. Det kan også hende du kan velge å styre målrettet reklame på andre nettsteder og plattformer du besøker.  I tillegg kan det hende du også kan vege å styre målrettet reklame du mottar i applikasjoner, ved å bruke innstillingene og kontrollene på enhetene dine (for eksempel ved å tilbakestille mobilenhetens reklameidentifikator og/eller unngå interessebasert reklame). Vi følger de selvstyrende prinsippene til Digital Advertising Alliance for nettbasert reklame.

Når du ser på videoinnhold eller annonser, for eksempel på Hulu-tjenesten, kan vi tillate bruk av tredjeparts måleprogramvare som gjør det mulig for tredjeparter (for eksempel Nielsen) å inkludere visningsaktiviteten din i beregning av målingsstatistikker som TV-vurderinger. For å finne ut mer om dine valg med hensyn til Nielsens målingsprogramvaren, se informasjonen vi har oppgitt i «DINE KONTROLLER OG VALG».

2. TEKNOLOGIER FOR SPORING PÅ NETTET

Her er noen eksempler på teknologier for sporing på nettet:

  • Informasjonskapsler. Informasjonskapsler er informasjonsbiter som et nettsted plasserer på harddisken på PC-en din når du besøker nettstedet. Informasjonskapsler kan involvere overføring av opplysninger fra oss til deg og fra deg direkte til oss, til en annen part på våre vegne eller til en annen part i henhold til deres personvernpolicy. Vi kan bruke informasjonskapsler til å samle opplysningene vi innhenter om deg. Du kan velge at PC-en skal gi deg en advarsel hver gang en informasjonskapsel plasseres på enheten, eller du kan velge å blokkere alle informasjonskapsler. Dette gjør du via innstillingene i nettleseren. Alle nettlesere er ulike, så ta en titt på hjelpemenyen i nettleseren for å finne ut hvordan du endrer informasjonskapslene. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler, får du ikke tilgang til en rekke funksjoner som gjør gjesteopplevelsen mer effektiv, og enkelte av tjenestene våre fungerer ikke som de skal.
  • Flash-informasjonskapsler. Vi kan bruke lokale delte objekter, av og til kalt Flash-informasjonskapsler, til å lagre preferansene dine eller vise innhold basert på det du viser på nettstedet vårt, for å tilpasse besøket ditt. Annonsørene og tredjepartsleverandørene våre kan også bruke Flash-informasjonskapsler til å innhente og lagre opplysninger. Flash-informasjonskapsler er forskjellige fra informasjonskapsler i nettlesere på grunn av mengden, typen og måten dataene lagres på. Verktøy for håndtering av informasjonskapsler i nettleseren fjerner ikke Flash-informasjonskapsler. Finn ut hvordan du administrerer innstillinger for personvern og lagring for Flash-informasjonskapsler. Hvis du deaktiverer Flash-informasjonskapsler, får du ikke tilgang til en rekke funksjoner som gjør gjesteopplevelsen mer effektiv, og enkelte av tjenestene våre fungerer ikke som de skal.
  • Sporingsbilder. Sporingsbilder er små databiter som er innebygd i bilder på sidene på nettsteder. Sporingsbilder kan involvere overføring av opplysninger fra oss til deg og fra deg direkte til oss, til en annen part på våre vegne eller til en annen part i henhold til deres personvernpolicy. Vi kan bruke sporingsbilder til å samle opplysningene vi innhenter om deg.

3. DNT (Do Not Track)

Nettlesere kan overføre DNT-signaler som angir at en bruker ikke ønsker sporing av aktivitet.  Det finnes for øyeblikket ingen universelt anerkjent standard for tolking av slike signaler, men det pågår arbeid for å finne en felles plattform. Vi følger derfor standardene som er fastsatt i personvernspolicyen vår.  Du kan administrere valgene dine om målrettet reklame som beskrevet i del 1 ovenfor, og i Dine kontroller og valg.  Finn ut mer om DNT (Do Not Track).

Tilbake til toppen back-to-top